Zwembadtechnieken

Zwembadtechnieken

De zwembadtechnieken zijn het hart van gezond zwembadwater. Door een goede filtratie wordt de kans op bacteriën reeds drastisch verminderd. Zwembadtechnieken bestaan uit 3 elementen: de zandfilter, de filterpomp en de waterbehandeling.

De zandfilter en filterpomp worden in combinatie geplaatst naar gelang de inhoud van uw zwembad. De zandfilter wordt opgevuld met filterzand of glasparels. Het filterzand dient om de 4 à 5 jaar vervangen te worden, de glasparels daarentegen om de 30 jaar. De glasparels bieden als voordeel minder water nodig bij het spoelen van de zandfilter voor een betere reiniging met als gevolg een vermindering in gebruik van chemicaliën.

Als filterpomp beschikken wij,naast de klassieke filterpompen, ook over frequentie gestuurde zwembadpompen genaamd de Intelliflo whisperflo VSD. Deze pompen hebben de eigenschap om op een ecologische manier te functioneren door het instelbare toerental te wijzigen. De hogere aankoopprijs is snel terug te winnen door het ecologisch functioneren. Dit kan u voor uw zwembad berekenen op www.intelliflo.eu.

De waterbehandeling zorgt voor het automatisch op peil houden van de ph- & chloorwaarden. Naast behandeling met chloor en zout/chloorgas is er nog een automatisatie via hydrolyse & elektrolyse.

Het onderhouden van uw zwembad op basis van chloor is het meest voorkomend, dit systeem werkt op basis van metingen uitgevoerd door de sondes. Alle informatie wordt verzameld in de controle- unit om zo indien nodig opdracht te geven om het gevraagde product te injecteren. Deze toestellen werken met twee liquides namelijk: chloor en zwavelzuur.

Zwembadonderhoud met gebruik van zoutelektrolyse is een vaak voorkomende oplossing voor kinderen of volwassenen met een allergie voor chloor. Het volledige systeem bestaat uit een controle-unit, zoutcel, sondes en een Venturi pomp voor de pH. De zoutelektrolyse zorgt voor een ontsmetting van het water, dit op zijn beurt dood alle bacteriën erenn schimmels. Via dit systeem bent u in de mogelijkheid om altijd perfect helder en gezond water te hebben met een minimum aan inspanningen.

Naast de behandeling via chloor en zout is er ook de mogelijkheid om uw water te behandelen met behulp van hydrolyse + elektrolyse. Het allernieuwste in de zwembadwereld qua waterbehandeling zorgt ervoor dat u geen chloor, geen zout en geen chemicaliën nodig heeft om uw water gezond te houden. Door middel van hydrolyse en elektrolyse wordt met behulp van de watermolecule zelf één van de krachtigste ontsmettingsmiddelen op de markt bekomen. Dit is geheel geur-, irritatie-,smaak- en allergieloos.

Doordat België een land is met een zwemseizoen van om en bij de 6 maanden kan dit verlengt worden door het opwarmen van het zwembadwater tot een aangename temperatuur. Dit allemaal is mogelijk door het gebruik van een warmtepomp. Deze zet de warmte van de lucht om naar warmte in het water. Een warmtepomp is makkelijk plaatsbaar in bestaande installaties.

Vraag je gratis offerte aan

Gratis offerte
Pool service